Historie

In het kort onze historie.

1980 Start als makelaars

De gebroeders Nieuwenhuis starten als zelfstandig makelaar. Vanaf het begin kiezen zij, naast het bemiddelen bij de verkoop van bestaande onroerende zaken, voor intensieve samenwerking met andere disciplines in de bouwwereld. Hierdoor zijn zij in staat complete bouwplannen te ontwikkelen, naast het onroerend goed voor derden. Het principe van korte lijnen en een zo compleet mogelijk product verkopen is voor de broers belangrijk. Hier ligt ook de grondslag van het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

1983 Vrijstaande woningbouw

Het overnemen van kleine bedrijven betekent de start van de aan- en verkoop van traditionele vrijstaande woningbouw.

1984 Nieuwenhuis Bouwbedrijf – utiliteitsbouw

Door overnames van bouwbedrijven is Nieuwenhuis Bouwbedrijf een feit. Utiliteitsprojecten worden nu zelf uitgevoerd. De succesformule van alles in één hand groeit. Ondernemers kunnen hun bedrijfshuisvesting en woning met de Nieuwenhuis Groep realiseren.

1989 SelektHuis

In dit jaar worden standaardisaties doorgevoerd waardoor de onderneming een hoger rendement realiseert. SelektHuis wordt opgericht voor de aannemersactiviteiten in de vrijstaande woningbouw, waardoor een merk is geboren. Particulieren kunnen kiezen uit een aantal basisvormen en daarop variaties aanbrengen.

1997 Verkoopmaatschappij Selekt Bouwelementen

Medio 1997 wordt, ten dienste van de SelektHuis bedrijven, Verkoopmaatschappij Selekt Bouwelementen opgericht. Zij houdt zich bezig met het vervaardigen en verkopen van geprefabriceerde bouwelementen.

1999 Nieuwenhuis Planontwikkeling

Eind 1999 wordt, naar aanleiding van een herstructurering binnen de Nieuwenhuis bedrijven, een zelfstandige vastgoedeenheid opgericht, waarin de projectontwikkelingsactiviteiten zijn ondergebracht.

2004 Nieuw hoofdkantoor

In dit jaar vindt centralisatie plaats van een aantal dochterbedrijven en stafdiensten in het nieuwe hoofdkantoor aan de Kalanderstraat 51.

2005 25 jarig bestaan

De onderneming is gegroeid naar 250 personeelsleden, verdeeld over 6 werkmaatschappijen.

2007 oprichting C-Construct

Om in de veranderende vraag te voorzien is C-Construct opgericht. C-Construct is een specialist op gebied demontabele bedrijfshallen. Deze bedrijfshallen kunnen turnkey opgeleverd worden maar ook door de opdrachtgever gemonteerd worden. Daardoor is het product niet  afhankelijk van de bouw locatie en kan overal in de wereld toegepast worden.

2014 FlexWonen

Als nieuwe activiteit van Nieuwenhuis Bouwbedrijf is FlexWonen gestart. FlexWonen richt zich op de bouw van rijwoningen en twee-onder een kap woningen in projectvorm. Door onze jaren lange ervaring in de projectontwikkeling en de bouw van woningen kunnen wij opdrachtgevers ondersteunen en ontzorgen bij de ontwikkeling van woningbouwprojecten.